Bente

Bente is op het moment onze jongste telg uit de roedel die met grote regelmaat denkt de hele boel op de kop te kunnen zetten. Ze was één van de grootste pups uit ons B-nest dat op 23 december 2011 is geboren.

Bente is net als haar zus Aukje een spring in het veld, maar doet het allemaal wel wat meer gecontroleerd. Vanaf ongeveer 8 weken trainen we met Bente bij Jachthondentraining Fryslân - Súd West. De trainingen verlopen voorspoedig en Bente doet het goed tijdens de lessen.

Binnenshuis is de grootste hobby van Bente de kat te plagen en uit te dagen, de baas van alles aan te geven en gappen.

bente16-10-2012 Bente begint ondertussen al op een hele grote wetter te lijken. Ze is groter dan haar moeder en is nog steeds erg enthousiast. Bij het trainen doet ze erg haar best en het gaat echt erg goed met haar. Zo hier en daar zijn er natuurlijk ook nog wel wat puntjes waar hard aan gewerkt moet worden. Bente vindt het niet leuk om ergens alleen te moeten zitten. Zolang de baas of één van de andere honden bij haar zitten is er geen vuiltje aan de lucht. Maar alleen in de bijkeuken zitten, omdat ze anders iets van tafel probeer te gappen vindt ze helemaal niks en dat laat ze merken ook. Dan is ook goed te horen dat honden afstammen van de wolf;).

Met ons zoontje Jurre is ze twee handen op een buik. Ze is graag bij hem in de buurt en hij mag veel met haar doen, wel onder toeziend ook van papa of mama natuurlijk. Jurre heeft speciaal voor Bente een ketting geknutseld die ze zonder problemen om liet doen. Dat moest natuurlijk even worden vastgelegd op foto.

13-12-2015 Inmiddels is Bente een mooie volwassen wetter geworden. Ze kan erg goed overweg met onze inmiddels beide kinderen. Ze is dol op ongediertebestrijding en draait zich er tijdens de training niet voor om alle soorten wild binnen te brengen. Thuis blijft ze de ondeugendste en slimste hond van alledrie. Ze kan alle deuren openmaken en kan nog steeds heerlijk spelen met speelgoeddingen of spullen die niet van haar zijn, maar die door de kinderen of de baasjes niet goed zijn opgeruimd;). We zien wel dat ze al veel rustiger is geworden. In huis ligt ze het liefst in de buurt van de baas, nou ja, het liefst erop als het even kan;). Onze zoon Jurre beschouwt Bente als de grappigste hond in huis.

Bente is inmiddels toe aan een eerste nestje. We hebben een mooie reu voor haar uitgezocht. Zodra Bente loops wordt, willen we haar graag laten dekken. We verwachten dit in de zomer van 2016. We wachten dit geduldig af!