Aukje

Het was een erg moeilijke keuze om uit het A-nest van Fenna de juiste pup te kiezen. Als je de eerste keus hebt en een nest van 10 dan is het toch echt heel moeilijk, al zou je dat zoniet zeggen. Waar let je op? Uiterlijk, karakter, een combinatie van beiden, jachtpassie?? Lief waren ze hoe dan ook allemaal.

We besloten na enkele weken te gaan voor een zwart teefje. Daarvan hadden we er twee en o, wat leken die twee op elkaar. We hebben eerst de gezondheidscontrole van de dierenarts afgewacht. Gelukkigwarenalle pups gezond. Uiteindelijk hebben we ons laten leiden door een dierentolk om de juiste keuze te maken. Volgens haar paste deze pup het beste bij ons en wat wij voor ogen hadden. Op dat moment hebben we de knoop doorgehakt: pupje nummer 7 werd onze Aukje!

aukjeAukjes volledige naam is Aukje Fenna Fan de Bistefreon. Ze was een schat van een pup. De bench vond ze een heerlijke plek, ze kroop er zelf in. Ook sliept ze de nacht al snel door en ongelukjes waren er zelden (maar wij letten ook wel erg goed op natuurlijk). Ze kan prima met de kat overweg , al daagt ze hem wel vaak uit als hij ligt te slapen;). Met Aukje hebben we vanaf de zevende tot de tiende week een socialisatiecursus gevolgd bij Hondenschool Breda. Aansluitend zijn we met jachttraining begonnen bij Retreving Emotion tussen Den Bosch en Oss. Wel een eindje rijden, maar we hebben het er graag voor over. Plezier voor baas en hond!

 

Aukje is nu inmiddels ruim 2 jaar en nog steeds een spring in het veld. Mensen die langs komen worden uitbundig begroet en Aukje kan er maar geen genoeg van krijgen. In huis is ze een heerlijk rustige hond, maar buiten is ze dol op rennen, struinen, muizen vangen en grote kuilen graven.

Met Aukjes derde loopsheid in december 2012 hebben we besloten haar te laten dekken. We zijn uitgekomen bij een prachtige reu, namelijk Nederlands Kampioen Jurre, een zwarte-bonte reu uit Hardenberg. We lieten progesteron prikken en de dierenarts liet weten dat Aukje zover was. De baasjes van Jurre vertrouwden ons Jurre voor enkele daagjes toe en al direct na kennismaking dekte hij Aukje 's middags op 29 december. Ook 's avonds laat werd dit avontuurtje herhaald. Beide keren was er een koppeling van ca. 12 minuten. De volgende morgen konden we aan Jurre merken dat het hoogtepunt bij Aukje voorbij was, want hij wilde haar niet meer dekken, maar wilde alleen nog met haar spelen. We hebben Jurre teruggebracht naar zijn baasjes en samen wachten we vol spanning af of dit avontuurtje gezonde en mooie pups op zal gaan leveren...


spel dekking koppeling

Op 28 januari 2013 heeft Aukje de pretecho gehad. Het nest is geboren in maart 2013, zie nestjes, C-nest. Aukje is bevallen van 10 pups, waarvan twee het niet gered hebben tijdens de bevalling. Aukje was een heel goed moedertje voor haar pups! Helaas had zij echter onvoldoende melk en hebben wij het nest zelf met flesjes groot gebracht. Dit was enorm intensief. Gelukkig hebben alle pups het gered, maar voor ons wat dit meteen het teken om met Aukje niet nogmaals een nestje te fokken. We wilden dit niet nogmaals meemaken.

Aukje is de grootste knuffel van alledrie. Onze zoon Jurre heeft haar zichzelf toegeeigend. Hij laat haar graag uit als we samen wandelen. "Aukje is mijn hond!" roept hij dan!